Spino F1 – recomandat pentru cultivarea în sere și solarii!

Spino F1 este cel mai nou hibrid de castravete partenocarpic și extratimpuriu din portofoliul Syngenta. Este un hibrid ce tolerează foarte bine atât temperaturile ridicate din vară cât și cele scăzute, acesta legând foarte bine. Astfel hibridul Spino F1 se pretează excelent pentru ciclul I extratimpuriu și pentru ciclul II, până tărziu în iarnă. Plantele hibridului au o vigoare medie, de tip generativ.

Spino F1 fructifică foarte bine pe tulpina principală cât și pe lăstari, aproximativ 4-5 fructe pe axil. În ceea ce privește fructul, castravetele Spino F1 are fructe uniforme, cu țepi și fară dungi, de culoare verde închis. Castravetele se remarcă și prin faptul că nu este deloc amar și are un gust deosebit. Prezintă o toleranță ridicată la mai mulți agenți patogeni, dar în special la făinare.

Spino F1 este un hibrid de castravete cu un aspect comercial extrem de plăcut fiind perfect pentru depozitare și transportul pe distanțe mai lungi. El se recomandă a se consuma atât în stare prospătă dar și murat. Un alt avantaj pentru cultivarea hibridului Spino F1 este dat de faptul că acesta se lucrează extrem de ușor și asta datorită faptului că emite un număr redus de lăstari.