STINE SEED ROMÂNIA – Un plus de producție!

STINE SEED ROMÂNIA – Un plus de producție și o demonstrație în Platforma Expo Stine din localitatea Însurăței!

Compania Soytek organizează astăzi, 9 august, Platforma Expo Stine, în localitatea Însurăței, județul Brăila. Specialiștii companiei au posibilitatea de a prezenta genetica inovatoare Stine, direct în câmp, tocmai pentru a îi convinge pe fermieri de performanța acesteia. Totodată, participanții pot descoperi atât varietățile de soia cât și hibrizii de porumb semănați în tehnologia HP, în rânduri dese și densități mari de plante.

Tehnologia pe care o propunem în domeniul porumbului va schimba această cultură, pentru că ea răspunde tocmai provocărilor schimbărilor climatice. Tehnologia HP vine cu o genetică absolut nouă, de talie mai mică, care balansează raportul dintre producția de porumb și cea de masă vegetală, având în vedere că planta utilizează resursele pentru boabe și nu pentru tulpină, ceea ce permite creșterea densității la hectar și implicit a producției obținute. În platformă, puteți vedea porumbul Stine® care combină cele mai bune pachete de fenotipuri cu genetica noastră exclusivă, pentru a produce hibrizi cu rezistență excepțională și cu producții superioare. Hibrizii Stine care revoluționează cultura porumbului sunt: STINE® 9808E – FAO550, STINE® 9734 – FAO 470, STINE® 9714 – FAO 450 și STINE® 9401 – FAO 350, iar pe lângă aceștia mai avem încă 2 noi, semitimpuri, aflați în testare. Genetica unică a porumbului Stine® a creat hibrizi cu rezistență excepțională și performanțe superioare. Astfel, Stine®, cea mai mare companie independentă producătoare de semințe din America și una dintre cele mai mari amelioratoare de porumb și soia din domeniu, dezvoltă hibrizi și soiuri cu scopul de a transforma această aspirație în realitate”, a punctat Stelian Fuia, Directorul General al companiei Soytek.

Numele Stine este sinonim cu cel mai mare program de ameliorare din industrie la nivel mondial. Stine dezvoltă genetica de soia cu cel mai mare randament din industrie de mai mult de cinci decenii. Pentru că nevoile fermierilor se schimbă de la an la an, Stine inovează continuu, rămânând un lider global în ameliorarea soiei.

Oferta comercială cuprinde soiuri convenționale cu rezistență la tribenuron – metil, toleranță foarte bună la cloroza frunzelor cauzată de deficitul de fier, rezistență genetică la SCN – nematozii rădăcinilor de soia și toleranță foarte bună la putregaiul tulpinilor (Phialophora gregata) și putregaiul rădăcinilor (Phytophtora).

De mai mult de cinci decenii, Stine® creează varietățile de soia care dau cele mai mari producții. Dar fermierul de azi cere mai mult. Pentru a asigura semințele de soia cele mai potrivite pentru fiecare câmp, compania Stine® oferă o linie completă cu cele mai căutate fenotipuri din industrie. În portofoliu se regăsesc trei soiuri de soia, respectiv: STINE® 06N02 – grupa 0, STINE® 11N20 – grupa 1 și STINE® 20N23 – grupa 2. De asemenea în platformă mai avem 2 varietăți în testare din grupa 0 și 3 de maturitate ”, a precizat Adina Popteanu, Director Executiv al companiei Soytek.     

Compania românească Soytek oferă fermierilor genetică premium, adaptată pentru toate zonele de cultură. Soytek a adus în Europa și în România genetica americană unică, de porumb și soia. Aceasta a fost concluzia la finalul evenimentului. Felicitări echipei Soytek!