Syngenta la Ziua Porumbului organizată la Orezu!

Neliana Arcus, expert tehnic în cadrul companiei Syngenta, a trecut în revistă hibrizii Artesian™ care au performat, dar şi noutatea din portofoliul comercial.

“Suntem o companie cu un portofoliu complet de hibrizi de porumb. Hibrizii Artesian™ au un sistem radicular bine dezvoltat, toleranță excelentă la factorii de stres hidric și termic, fiind bine adaptaţi la condiții diferite de sol și tehnologie. Ei au şi o dinamică foarte bună în ceea ce privește viteza de pierdere a apei din bob, asigurând stabilitatea şi calitatea producţiei. La rândul lor, hibrizii intensivi asigură producții de top în condiții optime. Aceștia sunt caracterizaţi prin calitatea deosebită a boabelor, fiind adaptaţi pentru condiții intensive de tehnologie, asigurând un potențial ridicat de producție, toleranță la bolile tulpinii și știuletelui, cu o foarte bună rezistență la frângere și cădere.

Syngenta oferă soluţii complete pentru cultura de porumb, respectiv sămânţă de calitate, programe tehnologice şi produse de protecţie a plantelor eficiente. Avem hibrizii potriviţi pentru solele din fermă, de la rustic, până la intensiv. Practic, acoperim toată paleta de nevoi din fermă. Am venit cu hibridul timpuriu SY Scorpius din grupa de maturitate FAO 300-340, care este adaptat pentru semănatul devreme, având un început excelent în vegetație. SY Scorpius asigură producții ridicate și stabile în condiții diferite de climă și tehnlogie şi  are toleranță la bolile tulpinii și ale știuletelui. El are o viteză foarte bună de pierdere a apei din bob, fiind pretabil pentru cultura a doua. Densitatea recomandată la neirigat este de 65.000-72.000 de plante recoltabile la hectar.

zp syngenta

Anul acesta a intrat în portofoliul companiei hibridul SY MINERVA, un hibrid semi-tardiv din grupa FAO 400-440 cu o excelentă capacitate de producție. Acesta prezintă o toleranţă bună la secetă, un sistem radicular foarte bine dezvoltat, fiind adaptabil pe diferite tipuri de sol. Densitățile recomandate la neirigat sunt de 65.000-70.000 de plante recoltabile la hectar, iar la irigat, de 70.000-80.000 de plante recoltabile la hectar.

SY Carioca este un hibrid de porumb tardiv, din grupa de maturitate FAO 450-490, cu un potențial ridicat de producție, adaptat pentru condiții intensive de tehnologie. Hibridul prezintă vigoare bună la răsărire şi toleranță la bolile tulpinii și știuletelui, dar şi la frângere și cădere. Densitățile recomandate la neirigat sunt de 65.000-70.000 de plante recoltabile la hectar, iar la irigat de 70.000-80.000 de plante recoltabile la hectar”, a subliniat reprezentantul Syngenta.