Tehnologia 5G în zootehnie

În Anglia o companie testează tehnologia 5G  în zootehnie.  Pentru experiment au fost selectate 50 de vaci din rasa Holstein, echipate cu senzori prinşi la urechi și gât şi conectaţi la un sistem de muls robotizat.

Dispozitivele inteligente asigură mulsul automat a laptelui și monitorizarea celor mai mici schimbări privind sănătatea vacilor. Când o vacă este gata de muls, se apropie de poarta, care se deschide automat datorită semnalului asigurat de senzori. Sistemul robotizat recunoaște fiecare vaca şi îi fixează mașina de muls și-i asigură nutrețul drept recompensă.

Tehnologiile inteligente din fermele zootehnice permit ca periile automate să se rotească atunci când vacile se ating de ele, iar perdelele cu senzori să se deschidă și să se închidă  în funcție de timpul de afară. De asemenea, şi sistemul inteligent de alimentare livrează automat cantitatea de hrană necesară datorită șinelor instalate pe tavan.

Testăm tehnologia 5G pentru a determina capacitățile acesteia de a transfera date de la senzorii noștri la computerele de la ferme, ceea ce asigură un transfer de informații mult mai rapid, decât conexiunea obișnuită la internet în bandă largă. Acest lucru înseamnă că, tehnologia ar putea fi aplicată nu doar la ferme, ci și în comunitățile rurale din toată țara”, a declarat Duncan Forbes, managerul proiectului.