Turmericul – prevenţie împotriva Alzheimerului!

Turmericul sau curcuma este un condiment de bază în bucataria indiană, din aceeaşi familie cu ghimbirul. În Orientul Mijlociu şi sud-estul Asiei acesta a oferit mii de ani remediu pentru afecţiunile oamenilor.

Turmericul conţine curcumina, un polifenol asemănător cu luteina ce-i conferă acea culoare galbenă. Medicina tradiţională chinezească întrebuinţează turmericul pentru combaterea infecţiilor şi inflamaţiilor din interiorul şi exteriorul corpului. Substanţele active din plantă sunt: uleiul volatil, zinziberenul şi curcumina.

Turmericul este unul dintre cei mai puternici agenţi antiinflamatori descoperiţi până acum, se arată în studiile de specialitate publicate. Curcumina impiedică dezvoltarea beta-amiloidului, o substanţă asociată cu pierderile de memorie şi cu boala Alzheimer. Mai nou, şi pielea are de câştigat de pe urma substanţelor active din turmeric. Pentru tăieturi minore, vânătăi şi umflaturi, indienii preferă să aplice de multe ori pasta de curcuma, deoarece are acelaşi efect ca o compresă cu gheaţă. Proprietăţile antiseptice funcţionează perfect în caz de răni minore, accelerând procesul de vindecare.