Borul este unul dintre cele mai importante microelemente pentru floarea soarelui!

Simptomele carenței de bor apar pe frunzele mediane imediat înainte de înflorire, manifestându-se prin apariția unor pete brune care cu timpul se unesc și formează o arsură la nivelul pețiolului. Deficiența de bor duce la fecundarea incompletă a florilor, rezultând capitule deformate, tulpinile se despică în zona de inserție a capitulului, devenind sfărâmicioase și provocând șiștăvirea semințelor și uneori chiar căderea calatidiilor.

În plus, insuficiența borului influențează nefavorabil metabolismul fosforului, cu consecințe negative asupra producției de semințe și a conținutului de ulei.

UNIBORE este un fertilizant foliar foarte eficient în prevenirea sau remedierea problemelor de carență ale culturilor, dar și cu rol în îmbunătățirea randamentului polenizării și a formării fructelor.

La floarea soarelui se aplică în stadiul de 6-8 perechi de frunze (BBCH 16-18), în doză de 3 l/ha. UNIBORE este certificat pentru utilizarea în agricultura ecologică în conformitate cu Regulamentele (UE) nr. 1165/2021.

Mai multe detalii: https://alcedo.ro/produse/unibore/