Vaccinarea anti-COVID, soluția sigură de a pune capăt acestei pandemii și de a reveni la modul nostru de viață obișnuit!

Pandemia actuală a făcut miloane şi miloane de victime, dramele afectând membrii de familie, prieteni, colegi, parteneri de afaceri şi colaboratori dragi… Pe tot globul, coronavirusul dictează propriile reguli. Una dintre ele este că moartea provocată de virus trebuie separată riguros de viața de zi cu zi. Înmormântările au loc acum în mare grabă și fără alai mortuar. Totul trebuie să decurgă rapid, listele de așteptare pentru vaccinare sunt lungi, iar adunările de oameni sunt interzise. Cel mai trist este că rudele și prietenii nu pot face defunctului înmormântare cu evocarea personalității celui care s-a stins, cu slujbă și rugăciune, cu reculegere la care să ia parte comunitatea, urmașii fiind condamnați să se consoleze singuri. Aceasta este realitatea cruntă… nu cea lansată de bandele de huligani care bântuie pe străzi, expunându-şi propria viaţă şi mult mai grav pe altora! Îmi amintesc cu tristeţe cuvintele mamei mele înainte de a muri, legate de distanţarea socială şi de izolare, în caz de nevoie: ” Guvernul ne-a explicat care sunt riscurile expunerii şi ne-a rugat să stăm în casă, şi nu să mergem la război…”

Agribusiness-ul a pierdut în ultimele 10 zile, 3 specialişti extrem de cunoscuţi şi apreciaţi. Suntem neputincioşi! Ce ne rămâne de făcut este să respectăm cu stricteţe regulile iniţiate de un an de zile, măsuri luate la nivel de mapamond şi bineînţeles să milităm pentru vaccinare.

„Potrivit datelor puse la dispoziţia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, au fost vaccinate cu ambele doze peste 1 milion de persoane. Vaccinarea reprezintă singura metodă de a reveni la viața noastră normală, așa cum o știam până acum un an. Uniunea Europeană a lansat cel mai mare program de vaccinare, într-o abordare globală fără precedent pentru a combate pandemia COVID-19. UE a obținut până la 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru europeni și pentru statele vecine. Prin apartenența României la Uniunea Europeană, românii se află în topul clasamentului în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19. Un vaccin sigur și eficace este cea mai trainică soluție de ieșire din pandemie!„, ne-a încurajat europarlamentrul Daniel Buda.