Ziua Grâului Bărăgan 2023 – Performanță la firul ierbii!

Astăzi, FAPPR – Mândru că sunt fermier a organizat în cadrul fermei Silcomar2000 din localitatea Iazu, Ziua Grâului Bărăgan Ediția a III-a. Culturile de grâu și orz au fost semănate în luna octombrie 2022, de evoluția lor s-au îngrijit specialiștii Corteva Agriscience care au aplicat cea mai eficientă tehnologie de protecție a culturilor de cereale păioase.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul partenerilor din agricultură: Partener Principal – Corteva Agriscience; Partener Fertilizare – Yara Romania; Partener soluții de finanțare pentru agricultură – Banca Transilvania.

Printre alți parteneri s-au aflat: Aectra Agrochemicals, AgroConcept, Axereal România, Biocrop, Dicor Land – Utilaje Agricole, INCDA Fundulea, IPSO Agricultură, Semințe Agricole Itc Seeds, KWS România, Lidea România, ROUA Semințe, Romagra Utilaje Agricole, Saaten Union România, Syngenta România.

”Viitorul agriculturii și a calității hranei depind de modul în care cotrolăm și tratăm culturile. Evenimentul Ziua Grâului Bărăgan reunește specialiștii în domeniu, tehnologii și noutățile din agricultură, care îmbunătățesc culturile de cereale păioase. În acest demers ne-au fost alături partenerii ediției a III-a, 2023 care ne-au ajutat în realizarea evenimentului și cărora le mulțumim”, transmis Alina Crețu, Directorul executiv al FAPPR.

P