AgriPlanta–RomAgroTec, un reper pentru fermierii români își deschide porțile în perioada 25 – 28 mai 2023, la Fundulea!

Specialiștii și profesioniştii din agricultură îşi dau întâlnire în acest an la AgriPlanta-RomAgroTec, cea mai dinamică expoziţie agricolă în câmp din România. Manifestarea organizată în perioada 25 -28 mai 2023, în Fundulea, în judeţul Călăraşi se desfășoară pe 36 de hectare.

”Din pasiune pentru agricultură” este motto-ul sub care AgriPlanta-RomAgroTec reunește cu succes tot ce este mai important în agricultura românească începând cu primăvara lui 2011. Desfășurat în câmp, pe o suprafață de peste 36 ha, evenimentul îmbină trei componente care îi asigură eficiența: expoziție în câmp, loturi demonstrative și  demonstraţii cu mașini agricole.

Agricultorii găsesc aici nu doar tehnică de calitate, ci și modele de succes de utilizare a mașinilor și utilajelor agricole, a input-urilor sau a soluțiilor pregătite de companiile din domeniu.

AgriPlanta-RomAgroTec este însă mai mult de atât. A devenit o platformă de socializare și de comunicare între agricultori și specialiști, dar și factorii de decizie din domeniu. În fiecare an au fost alături de noi reprezentanți din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, APIA, AFIR, Direcțiile pentru Agricultură din întreaga țară etc.

Una dintre preocupările noastre este și cea de a fi un model pentru viitorii fermieri. Astfel, AgriKids este o întâlnire amuzantă și educativă cu cei mai mici dintre pasionații de agricultură. Aici se joacă, experimentează și învață cum să planteze, ce înseamnă o cultură sănătoasă, cum să respecte mediul și cât de important este să faci totul cu pasiune. Scopul nostru estre să rămânem un reper și un suport pentru agricultorii români!”, a ținut să precizeze directorului general al DLG InterMarketing Corina Mareş.

Punctele de interes maxim în cadrul  AgriPlanta-RomAgroTec 2023 sunt:

  • Demonstrațiile zilnice cu mașini agricole(Tehnici moderne pentru protecţia plantelor – Maşini de erbicidat în acţiune, Tehnologii inovative pentru prelucrarea solului, Testarea şi diagnosticarea maşinilor de erbicidat  în cadrul la standul USAMV Cluj-Napoca). Ca noutate în acest an va fi însă parada utilajelor agricole.
  • Irig Show un concept nou șiintegrat de promovare a utilajelor pentru irigaţii, lansat de  DLG pentru vizitatorii vizitatorii AgriPlanta-RomAgroTec. Vizitatorii expoziţiei au ocazia să participe la demonstraţii zilnice cu utilaje pentru irigat, să se informeze asupra soluţiilor inovative pentru managementul apei, să afle mai mult despre sistemele inteligente de irigare şi tehnologii performante în domeniul irigaţiilor.
  • Campus & Carieră  reprezintă o initiative de consiliere în carieră, de skillshops, respectiv, testarea candidaţilor prin activităţi de îndemânare și job-wall prezentarea ofertelor angajatorilor din agricultură.
  • Ziua liceelor agricole
  • AgriKids, respectiv atelierele AgriKids au loc de vineri până duminică ( inclusiv) și reprezintă locul unde copiii isteți se întâlnesc cu agricultura. De Vineri pana Duminica, între orele 12:00 și 16:00, micuții fermieri pot participa la programele special create pentru ei: În grădina AgriKids; Jocuri interactive și Ateliere tematice.