Fighter, soluția eficientă pentru combaterea buruienilor!

Fighter, soluția eficientă pentru combaterea buruienilor din soia, fasole și alte leguminoase, în postemergență. Imediat după răsărirea culturii de soia, chiar dacă s-a aplicat erbicidarea în preemergenta, își fac apariția și buruienile, rezervă de semințe de buruieni în majoritatea solelor fiind foarte mare.

Cele cu frunză lată sunt periculoase atât prin numărul mare de specii, cât și prin densitate. Dintre acestea, sunt câteva care “preferă” culturile de soia, așa cum este zârnă (Solanum nigrum), buruiana care poate crea mari probleme culturii de soia, atât în perioada de vegetație, dar mai ales la recoltare, când poate deprecia recoltă. Mai sunt însă și alte buruieni care pot crea probleme culturilor de soia și fasole: cornuții (Xanthium sp.), teișorul (Abutilon theophrasti), spanacul sălbatic (Chenopodium album), știrul (Amaranthus retroflexus) etc..

Cu ce se pot combate?

Fighter(a 2-a denumire comeciala a erbicidului Basagran SL), erbicid cu acțiune de contact, se aplică după răsărirea culturii, când buruienille sunt răsărite și se află în stadiul de 2-4 frunze (BBCH 12-14), iar temperature aerului este mai mare de 15°C. Doza omologată: 2 l/ha. Mai multe detalii, aici: https://alcedo.ro/produse/fighter/