Beneficiile tehnologiei XR de la BASF!

Tehnologia XR (Xemium® + Revysol®)

BASF a adus pe piața din România noua tehnologie XR pentru protecția culturii de cereale. Tehnologia XR combină avantajele celor mai noi și performante substanțe active dezvoltate până acum de BASF: Xemium ® și Revysol ®.

Pe scurt, tehnologia XR este soluția BASF pentru protecția completă împotriva agenților patogeni pe întreaga perioadă de vegetație a cerealelor.

Folosind tehnologia XR veți beneficia de puterea celor mai importante molecule create vreodată de compania noastră, Xemium® și Revysol®, în lupta cu bolile, pentru a obține producții care depășesc toate așteptările.

tehnologia XR de la BASF

Iată ce avantaje aduce tehnologia XR:

1. Xemium® – elementul X al tehnologiei XR. Prima moleculă inteligentă creată de BASF, cu acțiune FAST (Formula Activă în Spațiu și Timp). Structura moleculară a substanței active Xemium® este unică și îi permite să treacă prin mediile hidrofile și lipofile pentru a atinge precis și rapid agentul patogen. Xemium® asigură și protecție de încredere pe termen lung prin depozitele formate sub formă de cristale pe frunze, care se eliberează treptat

2. Revysol® – elementul R al tehnologiei XR. Primul triazol descoperit de BASF și primul izopropanol – azol din grupa chimică a triazolilor oferă un control excepțional asupra bolilor la cereale, dar și efect curativ extraordinar, având selectivitate foarte bună, indiferent de condițiile climatice.

3. Combateți toate bolile cerealelor. Indiferent de momentul de vegetație, aveți cele mai bune instrumente pentru combaterea bolilor apărute primăvara devreme (făinare, pătarea reticulară, septorioza) sau mai târziu (ruginile, ramularia, fuzarioza). Dacă folosiți o tehnologie cu 3 tratamente, nu uitați și de produsul specialist în combaterea fuzariozei, Caramba® 60 SL.

4. Patru moduri de acțiune diferite. Îmbunătățești controlul bolilor prin alternarea substanțelor active cu moduri diferite de acțiune, fără să riști apariția formelor rezistențe. Tehnologia XR de la BASF combină produse cu substanțe active din 4 grupe chimice diferite:

  • Xemium® (grupa chimică SDHI) – inhibă enzima succinat dehidrogenază, din ciclul II al lui Krebs.
  • Revysol® (grupa triazolilor) – întrerupe funcția membranei celulare.
  • Piraclostrobin (grupa strobilurinelor) – inhibă respirația mitocondrială și oprește producerea de energie.
  • Metrafenona (grupa benzofenonelor) –interferează în procesul de diferențiere celulară a diferitelor etape din ciclul agentului patogen.

5. Obțineți producții mari, de calitate și profitabile. Având control complet asupra bolilor, sigur că plantele de cereale își pot atinge potențialul maxim de producție. În plus, le îmbunătățiți vitalitatea și le prelungiți perioada de vegetație prin efectele fiziologice AgCelence®, pentru ca boabele să acumuleze pentru o perioadă mai lungă de timp. Recolta va fi mai mare, de calitate superioară și deci mai profitabilă.

Managementul rezistenței bolilor la cereale

Agenții patogeni evoluează în fiecare an, însă fermierii au la dispoziție un număr limitat de fungicide. De aceea este foarte important ca acestea să fie utilizate astfel încât să rămână eficiente cât mai mult timp, prin adoptarea managementului rezistenței.

Principiul de bază în managementul rezistenței la fungicide este utilizarea produselor cu moduri diferite de acțiune, alternarea substanțelor active și limitarea aplicărilor repetate ale aceleiași substanțe active în timpul vegetației. Nerespectarea acestui principiu va duce la apariția patogenilor cu rezistență la fungicide. Produsele nu vor mai avea eficacitate, iar în lipsa altor soluții, producția va fi diminuată semnificativ.