Colectivul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală – USAMV București deplânge trecerea în neființă a Profesorului Berca Mihai

În memoria Profesorului Universitar Berca Mihai, un om dedicat educației și cercetării, un lider în domeniul agricol și al protecției mediului, ne luăm rămas bun cu inimile îndurerate.

Profesorul Berca Mihai a părăsit această lume pe 17 aprilie 2024, dar moștenirea sa va rămâne în inimile celor pe care i-a influențat și i-a inspirat.

Cu o carieră impresionantă ce s-a întins pe parcursul a peste două decenii și jumătate la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Profesorul Berca a fost un pilon al catedrei de Management și Marketing, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală. A fost un educator pasionat, creator de școală, a modelat mințile și inimile generațiilor de studenți pe care i-a ghidat cu înțelepciune și devotament.

Cu peste 45 de tratate sau manuale și peste 400 de articole cu teme de cercetare variate, incluzând relațiile între plante și sol, cercetări de biologie moleculară și implementarea practică a modelelor naturale de agricultură, Profesorul Berca a adus contribuții semnificative în domeniul său. Prin coordonarea proiectelor și participarea la conferințe și simpozioane internaționale, el a promovat schimbul de cunoștințe și inovație în domeniul agricol.

Ca semn de recunoastere a activității sale științifice și academice, Profesorul Berca a fost ales membru al Academiei de Științe Agricole și Silvice, Secția Economie Rurală.

În afara activității sale academice, Profesorul Berca a fost un lider în comunitatea agricolă și a protecției mediului. Ca director general al SC AGROVET SA și SIBCO AGROVET, el a fost implicat în numeroase proiecte și inițiative menite să îmbunătățească practicile agricole și să promoveze protecția mediului înconjurător.

Prin fondarea și conducerea revistei „Agricultorul Român” și a Societății Române pentru Studiul și Combaterea Buruienilor (S.R.S.C.B), Profesorul Berca a fost un promotor dedicat al schimbului de cunoștințe și bune practici în domeniul agricol.

Profesorul Universitar Berca Mihai a fost nu doar un profesor și cercetător remarcabil, ci și un mentor iubit și respectat de către toți cei care l-au cunoscut. Moștenirea sa va continua să trăiască prin munca și influența pe care le-a lăsat în urmă, inspirând și ghidând generațiile viitoare de specialiști în agricultură, management și protecția mediului.

În aceste momente de tristețe, ne unim în gânduri și rugăciuni cu familia și cei dragi Domnului Profesor Berca Mihai. Sperăm ca amintirile frumoase și contribuțiile sale remarcabile să aducă alinare și mângâiere în aceste timpuri dificile.

Odihniți-vă în pace în pace, Stimate Domnule Profesor, și mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru comunitatea academică și pentru lumea agricolă. Lumina înțelepciunii dumneavoastră va rămâne mereu vie în inimile noastre.

Colectivul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală – USAMV București