Combaterea buruienilor, o verigă importantă pentru obținerea unor producții ridicate de porumb!

Una din cele mai importante lucrări de întreținere ale culturii de porumb este combaterea buruienilor, această cultură fiind sensibilă la îmburuienare, mai ales în primele faze de vegetație.

Combaterea chimică a buruienilor din cultura porumbului asigură importante sporuri de producție. Pentru tratamente în perioada de vegetație, specialiștii ALCEDO recomandă:

CEREDIN FORTE 464 SL (acid 2,4 D din SDMA 344 g/l + dicamba 120 g/l) se aplică atunci când porumbul are 4-6 frunze, iar buruienile dicotiledonate sunt în faza de rozetă. Doza recomandată este de 1 l/ha.

VECTOR (florasulam 6,26 g/l + acid 2,4 D din etilhexil ester 300 g/l) se recomandă pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene, cu aplicare până când porumbul este în faza de 4-6 frunze. În doză de 0,4 l/ha combate în procent mai mare de 95% buruienile aflate în primele faze de vegetație. Pentru combaterea buruienilor perene și a celor aflate în stadii avansate de dezvoltare se recomandă doza de 0,6 l/ha.

ASTRAL 40 OD (nicosulfuron 40 g/l) în doza de 0,8 l/ha, se aplică pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, în faza de 2 frunzulițe, iar în doză de 1,5 l/ha când costreiul (Sorghum halepense) din rizomi are 15-20 cm, iar porumbul 4-6 frunze.

Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play:  https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO