Comet – combate un spectru mare de agenți fitopatogeni din culturile de cereale păioase, floarea soarelui și porumb

Ploile din ultimele zile au creat condiții optime pentru dezvoltarea unor agenți fitopatogeni ce provoacă boli culturilor agricole și horticole. Astăzi o să vorbim despre agenții patogeni care provoacă boli la cereale păioase, porumb și floarea soarelui, printre care ruginile (Puccinia spp.), pătarea și frângerea frunzelor (Pyrenophora tritici-repentis), arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis), etc., la cereale păioase, pătarea brună și frângerea tulpinilor (Diaporthe helianthi), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), pătarea neagră (Phoma macdonaldii), alternarioza (Alternaria helianthi) la floarea soarelui, dar și rugina porumbului (Puccinia sorghi) și pătarea în ochi a frunzelor de porumb (Kabatiella zeae).

Pentru combaterea acestor boli specialiștii ALCEDO recomandă Comet, un fungicid care conține 200 g/l piraclostrobin, cu acțiune protectivă, curativă și eradicativă. Piraclostrobinul este o strobilurina cu acțiune translaminară și sistemie locală, ce inhibă germinația sporilor și controlează creșterea micelului și sporularea.

De asemenea, efectele fiziologice dovedite conduc la îmbunătățirea fotosintezei, utilizarea mai eficientă a îngrășămintelor, creșterea rezistenței plantelor la stres și la arsurile solare precum și la secetă, mai puține frunze îmbătrânite, tulpini mai rezistente la frângere. Comet oferă o protecție de aproximativ 21 de zile. Pentru a obține maximum de siguranță, se recomandă aplicarea preventivă.