Cu cât există mai multe tipuri de albine, cu atât mai bine pentru oameni!

Cu cât o zonă este mai mare, cu atât mai multe specii de albine sălbatice sunt necesare pentru a poleniza culturile, arată un studiu realizat de Universitatea Rutgers.

Multe experimente ecologice controlate au arătat rezultate sporite de polenizare datorate mai multor specii de albine, dar studiul condus de Rutgers este unul dintre primele care confirmă acest fapt. Cercetatorii au observat, colectat și identificat mai mult de 100 de specii de albine sălbatice, care au polenizat culturi în 48 de ferme din New Jersey și Pennsylvania timp de mai mulți ani. Mai mult de jumătate (55) din aceste specii au fost necesare pentru polenizare la una sau mai multe ferme, în unul sau mai mulți ani.

„Rezultatele noastre confirmă importanța biodiversității în păstrarea planetei locuibile pentru ființe umane, cel puțin dacă descoperirile noastre se aplică și altor funcții ecosistemice”, a spus autorul principal Rachael Winfree, un ecologist al Universității Rutgers-New Brunswick.

Oamenii de știință estimează că polenizatorii sălbatici realizează jumătate din polenizarea culturilor în întreaga lume. Într-un moment în care albinele domestice din America de Nord se confruntă cu prăbușirea coloniilor și alte probleme, rolul polenizatorilor sălbatici devine și mai important.

„Îmi place să mă gândesc la asta ca la o problemă reală,” a spus Winfree. „Acestea sunt ferme reale și fermieri adevărați, iar fiecare fermier are nevoie de culturile sale polenizate.  Atunci când cereți ca toate fermele să fie polenizate, aveți nevoie de un număr mai mare de specii de albine decât a fost necesar în experimente. ”

În lucrarea ei anterioară, Winfree a făcut câteva sugestii pentru fermierii și proprietarii de terenuri care au dorit să încurajeze polenizatorii sălbatică să polenizeze culturile.

„Agricultorii pot planta câmpuri nelucrate și margini rutiere cu flori, de preferință plante ale căror perioade de înflorire sunt diferite, deoarece polenizatorii sălbatici trebuie să fie susținuți pe tot parcursul sezonului de creștere”, a spus Winfree. „Astfel se poate reduce utilizarea pesticidelor și se pot evita pulverizări în timpul înfloririi culturilor atunci când mai multe albine se află în câmp.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*