Cum să protejăm culturile legumicole pe perioada de vară-toamnă?

Bolile sunt deosebit de periculoase pentru culturile legumicole, afectând producția atât cantitativ, dar mai ales calitativ. Protecția acestor culturi împotriva bolilor în perioadă de vegetație este foarte importantă. Cum putem să protejăm culturile de legume, dar nu numai, de boli precum mană, alternarioza, arsura frunzelor sau pătarea unghiulară?

Fie preventiv, fie la apariția simptomelor, cu Alcupral 50 PU, după cum urmează:

• TOMATE: mană (Phytophtora infestans), alternarioza (Alternaria solani), bășicarea (Xanthomonas vesicatoria), pătarea pustulara (Pseudomonas tomato) – 0,5% (4-5 kg/ha)

• CASTRAVEȚI: mană (Pseudoperonospora cubensis), pătarea unghiulara (Pseudomonas lacrymans) – 0,5% (4-5 kg/ha)

• CARTOF: mană (Phytophtora infestans) – 3,0 kg/ha

• VITA DE VIE: mana (Plasmopara viticola) – 3,0 kg/ha în 1000 l apa

• CEAPA: mană (Peronospora destructor) – 0,5% (4-5 kg/ha)

• FASOLE: arsură aureolată a frunzei (Pseudomonas syringae pv. phaseolicola) – 0,25% (2,5 kg/ha)