În portofoliu de orzoaică de primăvara, în 2020, vedeta este noul soi Fandaga

Saaten Union are în portofoliu pentru orzoiaca de primăvară soiurile Xanadu, Thuringia, Salome, Beatrix, din acest an agăugându-se noul soi Fandaga, iar pentru cultura de ovăz de primăvară soiul Scorpion.

Laorzoaica de primăvară pentru bere, Fandaga este o noutate în portofoliul comercial. Soiul semi-timpuriu este agreat de producătorii de malţ fiind înscris în lista verde. Noul soi permite o mare flexibilitate pentru însămânțare, prezentând o foarte bună toleranţă la principalele boli foliare, dar şi la cădere. Soiul are calități superioare de malțificare, producții mari și stabile, avantaje care îl fac să fie acceptat de majoritatea producătorilor de bere. Noul soi este adaptat în toate zonele de cultură a orzoaicei de primăvară.

Xanadu este un soi semi-timpuriu, recunoscut pentru calitatile superioare pentru producătorii de malţ. Acesta prezintă o toleranţă bună la făinare, rugina brună, septorioză şi la arsura frunzelor, fiind adaptat în toate zonele de cultură a orzoaicei de primăvară.

Beatrix este un soi semitimpuriu, cu toleranţă foarte bună la cădere, care se caracterizează prin plante de înălţime medie şi capacitate ridicată de producţie.

Thuringia este un soi timpuriu, cu toleranță foarte bună la secetă şi cu o capacitate de înfrățire ridicată. Este soiul cel mai longeviv și cultivat soi din Europa, fiind recunoscut pentru calitate și productivitatea ridicată, de peste 6.300 kg/hectar. Perioada optimă de semănat este de la începutul lunii martie până la jumatatea lunii aprilie.

Planta prezintă o vigoare foarte bună la răsărire și o capacitate mare de înfrățire. Soiul manifestă o rezistență bună la cădere, o toleranță mare la secetă și arșiță, dar și la făinare (Erysiphe graminis), rugina brună (Puccinia Spp. septorioză (Septoria) şi arsura frunzelor (Rynchosporium spp.).