Magic Valley, prima companie din lume care produce carne de miel în laborator!

Compania australiană Magic Valley este fi prima din lume care produce carne de miel în laborator. Potrivit comunicatului companiei, produsul său se află în prezent în stadiul de prototip.

„Primele produse puse la dispoziția consumatorilor vor fi carnea tocată, fripturile, fileul și pârjoale de miel, transmite. Carnea produsă în laborator câștigă rapid atenția în întreaga lume ca o alternativă sigură, sănătoasă și gustoasă la carnea tradițională de fermă care nu necesită sacrificare. Având în vedere reputația excelentă a Australiei în materie de siguranță alimentară și creșterea ovinelor, mielul de laborator a fost alegerea evidentă pentru prima gamă de produse a companiei noastre”, se arată în comunicatul companiei.

Compania a fost fondată de veganul Paul Bevan și reunește o echipă de oameni de știință australieni de frunte cu o vastă experiență atât în ​​biologia celulelor stem, cât și în creșterea animalelor. Carnea de oaie va fi produsă dintr-un mic eșantion de celule animale. Celulele sunt plasate într-un mediu bogat în nutrienți, unde se pot înmulți și crește cu ușurință pentru a crea produse din carne, similare cărnii produse la fermă. Cercetătorii consideră că, în comparație cu carnea produsă în fermele tradiționale, un produs cultivat în laboratoare va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 96%, utilizarea terenurilor cu 99% și utilizarea apei cu 96%.

Magic Valley planifică să lanseze pe piața Uniunii Europene primele produse din carne obținute sintetic în prima jumătate a anului 2022.