Noile tractoare JCB FASTRAC ICON din seriile 4000 și 8000 – oferă niveluri mai ridicate de performanță și confort

JCB a lansat noi tractoare Fastrac din seriile 4000 și 8000, cu o infrastructură electronică complet nouă, care oferă niveluri mai ridicate de performanță și confort, oferind operatorilor o alegere fără precedent în modul în care își operează mașina.

Noul mediu de operare Fastrac iCON are trei caracteristici cheie:

• iCONFIGURE – crearea unei experiențe de control personalizate pentru fiecare operator

• iCONNECT – integrarea tehnologiei avansate de agricultură de precizie

• iCONTROL – redefinirea funcționării prin noul software de transmisie

Fastrac-urile de la 175 CP până la 348 CP (133 kW până la 260 kW) prezintă noua consolă cotieră iCON și afișaj cu ecran tactil care oferă o flexibilitate remarcabilă în alocarea controlului și informațiile operatorului, precum și o nouă strategie de control al transmisiei pentru a oferi operatorului confort și eficiență maximă a grupului de propulsie. De asemenea, tractoarele sunt disponibile cu ISOBUS complet integrat, ghidare precisă prin GPS JCB și aplicații de control al implementării care minimizează nevoia de afișaje suplimentare.

Noile tractoare JCB Fastrac iCON prezintă:

• Noua consolă pentru cotieră iCON cu ecran tactil color de 12 inchi reglabil în poziție

• ISOBUS integrat opțional pentru controlul eficient al instrumentelor cu ecran tactil

• Ghidare GPS complet integrată și opțiuni de aplicație pentru agricultură de precizie

• Control inteligent al transmisiei pentru eficiență sporită a grupului de propulsie și confort pentru operator

• Alegerea unică a formatelor de control al transmisiei cu joystick „clasic” și „pro”.

• Joystick auxiliar multifuncțional cu butoane configurabile, comenzi basculante și hidraulice x-y

• Memorie pentru până la 50 de profiluri de control diferite pentru diferite mașini și operatori

• JCB Headland Turn Assist are acum până la 50 de secvențe individuale cu până la 50 de pași fiecare

• Noua climatizare automata a aerului conditionat cu incarcare solara si monitorizare a temperaturii

„Am avut trei obiective majore cu acest proiect important pentru JCB Fastrac: să creăm o experiență de operator personalizată; integrarea tehnologiei electronice, cum ar fi ghidarea ISOBUS și GPS; și redefinește nivelul deja ridicat de control al operatorului și confortul de condus pe care le oferă Fastrac. În același timp, am dorit să menținem o familiaritate în ceea ce privește comenzile și afișajele de informații pentru a ne asigura că utilizatorii existenți se pot adapta rapid la noul sistem. Feedback-ul din munca noastră extinsă de dezvoltare și testare cu clienții de evaluare arată că am atins toate aceste obiective, făcând din Fastrac o propunere și mai atractivă în ceea ce privește performanța, productivitatea și atractivitatea operatorului”, a declarat John Smith, Director general JCB Agriculture.

Consola cotiera iCON

În centrul noilor modele Fastrac iCON se află o nouă infrastructură electronică care permite integrarea completă a unei multitudini de caracteristici tehnologice moderne ca echipamente standard sau opționale.

Cea mai evidentă manifestare a acestei dezvoltări este noua consolă de cotieră iCON montată pe scaun și un ecran tactil color de 12 inchi care poate fi poziționat înaintea comenzilor pentru o vizualizare ușoară sau mutat într-o parte pentru a maximiza vizibilitatea prin parbrizul mare al Fastrac.

Consola găzduiește un nou joystick principal; pârghii cu coduri de culoare LED RGB atribuibile care oferă control proporțional al supapelor cu bobină acționate electric; comenzile prizei de putere și ale cuplajului; un joystick auxiliar; și taste, plus un selector de codificare pentru o alternativă tactilă la utilizarea ecranului tactil.

Funcțiile hidraulice pot fi alocate liber celor cinci butoane ale joystick-ului principal și, de asemenea, unui joystick auxiliar cu patru căi, cu cele patru butoane și comutator basculant, cu lumini de fundal color LED care identifică ce robinet este alocat cărei control.

Noul ecran tactil de înaltă definiție de 12 inchi de la JCB prezintă informații cheie pe cinci ecrane folosind grafice clare și clare, cu aspectul de bază al ecranului de rulare conceput pentru a arăta familiar utilizatorilor actuali Fastrac.

Glisarea spre dreapta afișează un ecran de rulare mai detaliat, care include setări pentru până la șase supape electrice cu bobină față/spate; alte două păstrează informațiile esențiale despre starea vehiculului, oferind în același timp o vizualizare la distanță a camerei și un ecran ISOBUS 2 Universal Terminal; iar un al cincilea ecran este dedicat noilor opțiuni de ghidare prin satelit și agricultură de precizie JCB.

JCB Headland Turn Assist are acum până la 50 de secvențe individuale cu până la 50 de pași fiecare, ușurând viața operatorului în diferite operațiuni pe teren.

În fața operatorului, un nou afișaj de bord complet digital de 7 inchi oferă citire a vitezei și a turației motorului, împreună cu informații esențiale despre starea vehiculului.

Alegerea controlului transmisiei

Controlul inteligent al transmisiei este un nou sistem bazat pe viteză, care permite operatorilor să seteze viteza necesară înainte și să lase tractorul să facă munca grea de a echilibra turația motorului și raportul de viteză pentru a atinge acea viteză în condiții de schimbare a sarcinii.

Pentru un plus de confort, modurile de conducere cu joystick și pedală nu mai trebuie să fie preselectate – acestea sunt selectate automat atunci când este utilizat oricare dintre comenzi; iar o caracteristică unică permite operatorilor să aleagă una dintre cele două configurații de intrare atunci când controlează transmisia folosind joystick-ul.

Operatorii actuali Fastrac ar putea dori să folosească setarea JCB Classic, modificând viteza la sol prin mișcarea joystick-ului la stânga și la dreapta și să selecteze direcția deplasându-l înainte și înapoi.

Operatorii nou la Fastrac ar putea prefera noul format JCB Pro care transpune aceste funcții – așa că împingeți înainte și trageți înapoi pentru a modifica viteza la sol, mutați-vă la stânga pentru a acționa naveta înainte/înapoi și mutați-vă la dreapta pentru a activa noul comutator cu degetul mare, care oferă ajustări fine ale vitezei.

ISOBUS și agricultura de precizie

Noua infrastructură electronică a tractoarelor Fastrac iCON asigură controlul ISOBUS opțional al uneltelor montate în spate și în față, folosind o interfață grafică comună pe ecranul tactil de 12 inchi, joystick-ul auxiliar oferind oportunități suplimentare pentru alocări de control personalizate.

De asemenea, este disponibil un sistem de ghidare GPS complet integrat, care cuprinde un receptor Novatel Smart-7, un controler de direcție și interfață cu utilizatorul JCB, cu controlul secțiunilor și controlul ratei variabile disponibile ca opțiuni de deblocare.

Alternativ, opțiunea GPS Ready pregătește Fastrac-ul pentru soluții de ghidare post-market și agricultură de precizie.

Operatorii au avantajul suplimentar al JCB Rapid Steer, care reduce numărul de rotații ale volanului necesare pentru cap și alte manevre, iar Twin Steer unic de la JCB este disponibil pentru tractoarele cu patru roți direcționate Fastrac din seria 4000, care oferă ghidare individuală a osiilor pentru ultra. -pozitionare precisa a utilajelor pentru culturi de mare valoare cultivate in paturi.

Confortul și confortul operatorului

A fost introdus un nou sistem de climatizare complet automat, cu senzor de sarcină solară și monitorizare a temperaturii ambientale a cabinei, pentru a reacționa rapid și eficient la condițiile în schimbare și pentru a menține un mediu de lucru confortabil.

Spațiul de depozitare este îmbunătățit de o tavă utilitare și un suport pentru pahare în partea dreaptă a operatorului, o cutie de depozitare pe cotieră și plase de marfă în spatele cabinei spațioase Command Plus, completând sertarul de sub scaun sau cutia frigorifică.

Controlul media utilizând ecranul tactil sau tastele tactile îmbunătățește datele de conectare ale tractorului, cu un port USB în capul radio pentru media, două USB-uri de încărcare cu curent ridicat în tava utilitare și un port USB pentru transfer de date în cotiera pentru cotieră.

Pentru un confort maxim, a fost introdus un scaun cu suspensie pneumatică cu specificații de vârf, atât cu încălzire, cât și cu ventilație și care este disponibil ca parte a pachetelor opționale Field Pro și a noilor linie Pro Line.

Acesta din urmă este disponibil atunci când este montat levierul față și adaugă o serie de îmbunătățiri în cabină, împreună cu faruri LED de drum și auxiliare, faruri duble și un pachet de performanță rutieră care cuprinde Hill Hold și 2WD Traction Control.