Pomelo, un citric mare cu beneficii reale pentru sănătate!

Pomelo este un citric mare, considerat un strămoș al grapefruitului. Acesta este cultivat în multe țări din est, printre care se numără China, Japonia, Thailanda, Fiji și Malaezia. În cultura chineză, Pomelo este un semn al prosperității și al norocului.

Pomelo și beneficiile pentru sănătate:

*Consumul sporit de Pomelo poate ajuta la combaterea infecțiilor tractului urinar, o infecție bacteriană dureroasă a sistemului urinar. Vitamina C din Pomelo crește nivelul acidului în urină, inhibând dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.

*Pomelo conține niveluri ridicate de potasiu, necesar funcționării corecte a inimii. Potasiul reglează nivelul tensiunii arteriale și reduce colesterolul din organism. Sucul său reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord.

*Consumul unei porții zilnice de Pomelo poate împiedica radicalii liberi să atace corpul. Stimulează anticorpii și celulele imune pentru a proteja organismul de bacteriile care cauzează răceală, gripă, astm bronșic și alergii.

*Pomelo este bogat în antioxidanți, care ajută la încetinirea ratei de deteriorare a radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile care distrug colagenul și provoacă uscarea pielii, liniile fine și ridurile. Astfel, consumul de Pomelo poate ajuta la inversarea semnelor de îmbătrânire.

*Pomelo conține mai multe substanțe nutritive, cum ar fi vitamina A, C, B1 și zinc, care sunt benefice pentru menținerea sănătății părului. Acesta conține minerale cum ar fi sulf, calciu, fier, zinc și calciu, care sunt necesare pentru creșterea părului.