Pregătiți-vă de efectuarea tratamentelor în perioada de repaus vegetativ, pentru un start bun al pomilor fructiferi la pornirea în vegetație!

Ce sunt tratamentele de iarnă?

Sunt tratamente ce se efectuează începând cu perioada căderii frunzelor și până la pornirea în vegetație a mugurilor (deci în timpul repausului vegetativ), destinate combaterii bolilor și dăunătorilor. De asemenea, aceste tratamente pot reduce numărul de tratamente ulterioare, dat fiind faptul că reduc considerabil atât infecțiile primare cauzate de agenți patogeni, cât și formele de rezistență ale acestora. Tratamentele cuprice se vor aplica în perioada de repaus vegetativ, pe pomii uscați, cu scoarță neacoperită de gheață sau zăpadă. Perioada de repaus vegetativ este cuprinsă între lunile noiembrie și februarie, însă căderea frunzelor pomilor se poate produce și mai devreme.

Așadar, primul tratament de iarna la pomi se va face cu un fungicid pe bază de cupru, precum Alcupral 50 PU, odată cu începerea căderii frunzelor, urmat de un tratament cu ulei horticol, la o distanță de 7-10 zile. Al doilea tratament se va face primăvara, în momentul dezmuguririi. Pentru a evita ca soluția să înghețe pe plante, este bine ca aplicarea acestor tratamente să se facă la o temperatură de peste 6-7°C. Specialiștii în protecția plantelor recomandă aceste tratamente și pentru că ajută la maturarea lemnului și crește rezistența ramurilor de rod la temperaturile scăzute din timpul iernii.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO