Programul AGROPLUS maximizează eficienţa culturii în fermele agricole

Programul AGROPLUS este special creat pentru agricultori, cu scopul de a optimiza producţia într-un mod sustenabil. Bazat pe hibrizi de porumb boabe şi ­de floarea soarelui, programul cuprinde un set de recomandări şi servicii în 4 etape: analize de sol acreditate, alegerea hibrizilor şi suport tehnic de la semănat până la recoltat. De asemenea, programul cuprinde şi instrumente digitale de decizie, Mas Pilot.

Maisadour poate gestiona perioadele critice din culturile agricole prin programul Agroplus, care reprezintă un pachet oferit cu semințe, sistematizat în patru etape importante. Acestea cuprind: analiza solului acreditată în România, plus sesizarea carenţelor nutritive; alegerea hibridului cât mai bine optimizat; securizarea semănatului și optimizarea înrădăcinării prin serviciile Prescosem și AgroStart dar şi rentabilitatea culturilor realizată prin tehnologiile Optimas și Mas-Pilot.

În centrul de cercetare al Maisadour Semences s-au creat hibrizi stabili și cu toleranță la orice tip de stres. Pentru tratamentul semințelor de porumb și floarea soarelui, compania oferă serviciul AgroStart care cuprinde un fungicid și un biostimulator, ce asigură un start mai bun. MASSeeds oferă o monitorizare atentă a perioadei de semănat, astfel încât să se poată evita orice risc, iar fermierii să se bucure de o răsărire uniformă în maximum 18 zile.

Lise Grimoux, Key account MAS Seeds, a vorbit reporterului Cotidianul Agricol despre importanţa analizei de sol.

„În urma unei analize corecte de sol se pot alege soluţiile cele mai corecte pentru obţinerea unei producţii cât mai mari şi de calitate. Factorii care ne indică faptul că avem un sol fertil sunt: conţinutul de humus, structura, culoarea şi afânarea solului, dar şi activitatea biologică. Îngrăşămintele, spre exemplu, se aleg în funcţie de trei lucruri majore: PH-ul solului, cantitatea de humus şi activitatea microbiană.

Dacă respectăm aceste reguli, după cum vedeţi, rădăcinile plantelor de porumb se întind până la 1,4 metri unde pot capta apă şi astfel au o dezvoltare optimă. De asemenea, putem observa culoarea maro a solului care ne indică faptul că avem 25% apă şi 25% aer, un echilibru şi o afânare destul de bune.

În concluzie, explicaţia că un fermier poate produce mai mult decât altul, poate sta tocmai în analiza atentă a solului. De acest lucru trebuie să ţinem cont, începând de la alegerea hibridului pentru înfiinţarea unei culturi şi până la aplicarea produselor pentru protecţia plantelor”, a subliniat Lise Grimoux.

Despre programul Agroplus ne-a vorbit Patrick Lafon, directorul general al companiei MAS Seed România.

„Programul Agroplus, creat special pentru culturile agricole, oferă seminţe şi instrumente de gestionare a recoltelor. Dintr-o gamă largă de specii şi hibrizi, precum porumb de la foarte timpuriu la foarte tardiv, floarea soarelui, rapiţă, lucernă şi sorg, fermierii pot alege varietatea cea mai bine adaptată.

Prin serviciile din cadrul programului Agroplus, şi anume Precosem, care permite obţinerea celui mai mare profit prin semănarea la data potrivită şi Mas-Pilot, un instrument inovator ce poate ajuta agricultorii să preconizeze etapele de dezvoltare a plantelor şi să gestioneze parcelele de la semănat până la recoltare, compania Maisadour poate asigura buna dezvoltare a culturilor. În cazul în care unui fermier îi este distrusă cultura din cauza unei calamităţi sau a secetei, suntem singura companie care asigură imediat seminţele pentru reînfiinţarea culturii respective.

Anul acesta vom lansa un Mas-Pilot mult mai performant şi mai personalizat, numit Agrotempo. De asemenea, am creat programul Optima, pentru ca fermierii să obţină un profit cât mai mare. Astfel, în funcţie de analiza de sol, de planul de fertilizare şi de protecţie a culturilor se realizează o fişă de parcelă şi în acest fel se valorizează fiecare intervenţie şi investiţie. Astfel că, la o investiţie de 3850 de lei pe hectar, fermierul să rămână în mână cu un profit  brut de 2990 lei.

Concluzia este că în meseria noastră nu este important să producem mult, ci să producem profit. Iar noi, cei de la MASSeeds, prin tot ceea ce facem încercăm să optimizăm profitul în fermele din România”, a explicat Patrick Lafon.