Rodbun Grup a contractat un nou credit de peste 84,5 milioane!

Rodbun Grup, companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, cu capital integral românesc, a contractat o facilitate de credit în valoare de 84,5 milioane de lei, printr-un credit de la Banca Comercială Română, CEC Bank, Raiffeisen Bank și Banca Românească, cu o garanție emisă de EximBank.

Banca Comercială Română, CEC Bank, Raiffeisen Bank și Banca Românească susțin agricultura românească, printr-un credit sindicalizat în valoare de 84,5 milioane de lei. acordat companiei Rodbun Grup, una din cele mai importante companii de agro-business din România. Finanțarea beneficiază de o garanție emisă de către EximBank în cadrul Programului guvernamental de susținere financiară pentru companiile mari.

PCF Investment Banking România (fosta Professional Capital Finance) a acționat în calitate de consultant exclusiv al împrumutatului în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției.

Parteneriatul dintre marile companii din domeniul agricol și bănci este esențial după un an în care fiecare dintre cei care activează în sectorul agri-business a fost implicat în lupta împotriva Covid-19 și împotriva efectelor grave ale secetei.

 „Există un lanț al responsabilității sociale – iar prioritatea noastră a fost să fim alături de fermieri prin produse accesibile și livrate la timp, în ciuda numeroaselor provocări logistice generate de starea de urgență. Rodbun a dorit, între altele, să protejeze genetica românească, rezultată din munca cercetătorilor autohtoni, la hibrizii de porumb și floarea soarelui. Prin parteneriatul asumat azi, băncile dovedesc consistența acestui principiu fundamental – al responsabilității împărtășite – care explică reziliența economiei românești în această perioadă.”, a declarat Daniel Muntean, CEO Rodbun.

Creditul sindicalizat  va fi utilizat de RodBun Grup pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru. În cadrul acestei finanțări, BCR are calitatea de Agent de documentație, Agent de facilitate și de Garanții.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci, iar Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR) a acordat asistență juridică Rodbun Grup.