Servo T 6000: noul plug de la Poettinger

Un partener puternic pentru tractoare de până la 500 cai putere

Plugul încă joacă un rol important în agricultura modernă. La nici un alt utilaj agricol, nu se întâlnește un grad de adaptabilitate la sol cu rezultate optime indiferent de lățimea de lucru, scopul lucrării sau zona de pe Pământ unde are loc lucrarea, precum se întâlnește la plug. Producătorul austriac Pöttinger, specialistul în agricultură, a lansat o nouă generație de pluguri semipurtate luând în considerare viitoarele schimbări. Plugurile SERVO T 6000 reprezintă rezultatul multor ani de experiență în arat și a unei continue preocupări de adaptare a utilajelor agricole în funcție de cerințele în continuă schimbare a fermierilor. Secțiunea cadrului principal și sistemul de protecție împotriva pietrelor NOVA au fost complet revizuite pentru a optimiza fiabilitatea.

Noile pluguri semipurtate sunt disponibile în versiunile Standard, Plus, Nova și Plus Nova, cu 6 până la 9 trupițe. Versiunile Nova și Plus Nova dispun de protecție hidraulică împotriva pietrelor cu o presiune de declanșare reglabilă de până la 2.200 kg pentru a preveni deteriorarea plugului și pentru un flux continuu de lucru. Noua serie este disponibilă cu o distanță între trupițe de 102 cm și înălțimea sub cadru de 80 cm, sau 90 cm opțional.

Eficiență ridicată a costurilor

Sistemul TRACTION CONTROL de pe plugul SERVO T 6000 transferă în mod activ greutatea de la plug la tractor. Acest lucru înseamnă că roților din spate i se poate aplica o încărcare cu până la 1.100 kg în plus, permițând în același timp plugului să urmărească perfect solul.

Ca urmare, patinarea roților este redusă la minimum și consumul de combustibil este redus cu până la 3,5 litri pe hectar. Acest lucru însemnă eficiență pură. În plus, pământul rezultat de la patinarea roților din spate este redus și solul este conservat.

Nu este necesară balastarea suplimentară a osiei din spate. Balastul frontal este suficient deoarece greutatea plugului este transmisă astfel încât roțile din spate ale tractorului să fie sub sarcină constantă.

Noul plug Poettinger Servo T 6000 are mai puține puncte de ungere – toate ușor accesibile – pentru a minimiza cerințele de întreținere. În plus, perechile de cormane reversibile sunt standard de tipul Durastar pentru toate variantele. Acest lucru contribuie la o creștere semnificativă a durabilității și a rentabilității utilajului.

Montare rapidă și flexibilă

Geometriile de montare ale tractoarelor continuă să se schimbe: anvelopele au devenit mai mari, iar tractoarele sunt mai înalte. În consecință, Pöttinger a adaptat și optimizat geometria noului plug ServoT 6000 pentru a se potrivi exact cu dimensiunile noilor tractoare.

Plugul semipurtat se atașează la tractor direct în tiranți folosind cleme de legătură cu două fețe. Această configurație acoperă în mod convenabil fiecare geometrie posibilă a sistemului de montare. O bară de tracțiune lungă oferă mai mult spațiu pentru manevrele de viraj și intrările înguste.

Simplu și convenabil: Centrul de control SERVOMATIC

Setările care trebuie făcute pe noul plug semipurtat pot fi realizate ușor și intuitiv în doar câțiva pasi. Adâncimea de lucru este stabilită cu ajutorul clemelor de balansare de pe roata suport. Lățimea brazdei din față poate fi reglată cu ajutorul dispozitivului de tensionare de pe stabilizator – sau hidraulic opțional. Dacă este necesar, lățimea de lucru la versiunile Plus și Plus Nova poate fi ajustată hidraulic la condițiile de lucru, la aplicație și la puterea tractorului. În acest fel, sunt asigurate întotdeauna cele mai bune rezultate de lucru. Presiunea de declanșare a sistemului de protecție împotriva pietrelor Nova poate fi modificată în mod convenabil folosind o valvă hidrulică de pe tractor – forța maximă de declanșare este de 2.200 kg.

Rezistență și durabilitate ridicate

Cadrul plugului a fost proiectat pentru a absorbi și mai bine sarcinile care acționează asupra acesteia în timpul funcționării. Forțele acționează în linii drepte deoarece deviațiile au fost reduse la minimum. Acest lucru folosește eficient puterea de tracțiune a tractorului. În plus, construcția nou proiectată protejează toți rulmenții și componentele montate.

Pregătit pentru orice provocare

Construcția robustă a cadrului și sistemul de protecție împotriva pietrelor Nova asigură o funcționare neobosită în toate condițiile. Reglarea ușoară a tuturor setărilor relevante este asistată de sisteme hidraulice cu accesibilitate ușoară. Cultivarea solului de cea mai bună calitate și încorporarea fiabilă a reziduurilor vegetale și a paielor asigură un model de arat curat și ordonat.