Solar Foods realizează Soleina, o soluție care ar putea rezolva criza alimentară care amenință omenirea

Compania finlandeză Solar Foods a găsit o soluție care ar putea rezolva criza alimentară care amenință  omenirea.

Astfel, cei de la Solar Foods planifică să aducă pe piață o nouă pudră proteică realizată din 50% proteine, 5-10% grăsimi și 20-25% carbohidrați și apă, cu o textură similară cu cea a făinei, Ca aspect și gust, produsul ar trebui să fie la fel ca făina de grâu și ar putea deveni un ingredient de bază într-o mare varietate de produse de patiserie, după ce va fi lansat, în 2021. Cel mai probabil va apărea mai întâi pe rafturile magazinelor ca o componentă în shake-urile proteice și iaurturi.

Solar Foods realizează Soleina prin extragerea dioxidului de carbon din aer utilizând o tehnologie de captură de carbon, pe care îl combină cu apă, nutrienți și vitamine, folosind energie solară regenerabilă furnizată de partenerul Fortum, pentru a promova fermentarea naturală similară celei care produce bacteriile din acidul lactic. Această  tehnologie se realizează fără ca producția să depindă de condițiile atmosferice sau de situația solului, de cantitățile de precipitații.

Solar Foods va lansa global acest ingredient în 2021, necesar  pentru hrana a două milioane de oameni anual, estimând venituri de până la 1,2 miliarde de dolari până în 2023. Mai mult, până în 2050 fondatorii își doresc să ofere o soluție de hrană sustenabilă pentru 9 miliarde de persoane din întreaga lume.

Proiectul a demarat în 2018, iar în acest an compania urmărește trei mari obiective: lansarea Solein , începerea procesului de certificare a siguranței sale în Uniunea Europeană ca un nou tip de hrană și definitivarea planurilor pentru o fabrică ce ar fi capabilă să producă alimente pentru 500 de milioane de oameni în fiecare an.