Soluții iscusite și complete pentru erbicidarea porumbului în postemergență

În funcție de speciile de buruieni existente și de dominanța acestora, pot fi aplicate mai multe tratamente atât în preemergență, cât și postemergență, pentru a înregistra o eficacitate cât mai ridicată în combaterea buruienilor din culturile de porumb. Buruienile concurează cu plantele de porumb pentru apă, nutrienți și lumină, ceea ce poate duce la o reducere semnificativă a randamentului culturii.

Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și, în special, a lui Sorghum halepense din rizomi, în postemergenta:

ASTRAL 40 OD – în doză de 0,8 l/ha, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, în faza de 2-4 frunzulițe și în doză de 1-1,5 l/ha, pentru combaterea costreiul (Sorghum halepense) din rizomi și a altor gramine perene, când acesta are 15-20 cm, iar porumbul 4-6 frunze. Pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene și a unora monocotiledonate, în postemergenta:

CEREDIN FORTE 464 SL – în doză de 1,0 l/ha pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene, când plantele de porumb au 4-6 frunze, iar buruenile sunt în faza de rozetă.

VECTOR – în doză de 0,4 l/ha pentru combaterea buruienile aflate în primele faze de vegetație și în doză de 0,6 l/ha pentru combaterea celor aflate în stadii avansate de dezvolatre, ambele cu aplicare până când porumbul este în faza de 4-6 frunze. Buruienile, dacă nu sunt combătute, pot concura porumbul diminuând producțiile, mai ales acum când verile sunt din ce în ce mai secetoase, iar precipitațiile sunt mai puține sau sunt distribuite neuniform.

Important! ASTRAL 40 OD este compatibil cu fertilizantii foliari din gama MICROFERT, pentru prevenirea carențelor de zinc și a altor nutrienți necesari creșterii și dezvoltării plantelor de porumb. Pentru combaterea buruienilor graminee și a celor cu frunza lată, în faza optimă, erbicidul ASTRAL 40 OD poate fi aplicat împreună cu erbicidele CEREDIN FORTE 464 SL sau VECTOR.