Târgul Gospodăriilor de Produse Montane Ghimeș-Făget, județul Bacău

În perioada sărbătorilor de iarnă, în comuna Ghimeș-Făget, județul Bacău, Consiliului Local Ghimeș-Făget în parteneriat cu Cooperativa Degustarium, GAL Valea Muntelui și S.C. Xilopal S.R.L., a organizat cea de-a III-a ediție a Târgului de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane.

În cadrul târgului și-au expus produsele 30 de mici producători, marea majoritate fiind membri ai Cooperativei Carpatica Ghimeș.

În cele două zile de desfășurare a acestui eveniment numărul de participanți a fost superior celui de la edițiile anterioare, estimându-se un număr de peste 5500 de vizitatori.

Dintre personalitățile participante amintim: dl. Liviu Miroșeanu – prefectul județului Bacău, dl. Vilmoș Gârbea – primarul comunei Ghimeș-Făget, dl. Viorel Miron – primarul orașului Comănești, dl. Gheorghe Baciu – primarul orașului Slănic Moldova, dl. Lazăr Latu – director general al Agenției Naționale a Zonei Montane, dl. Adrian Solomon – director al Direcției pentru Agricultură Județeană Bacău și nu în ultimul rând, dl. Petru Pal, inițiatorul acestui eveniment.

Evenimentul a avut ca scop susținerea și promovarea micilor producători, a meșteșugarilor și ansamblurilor folclorice de pe întreaga Valea Muntelui, între localitățile Ghimeș-Făget si Dofteana.

În cadrul evenimentului au fost implicați și copiii și elevii din zonă, atât în organizarea evenimentului, ca voluntari, cât și prin confecționarea de către aceștia și expunerea spre vânzare a decorațiunilor de Crăciun și prin participarea lor la concursul de împodobit brazi cu decorațiuni lucrate manual, brazi care, ulterior, au fost vânduți la licitație.

Evenimentul a inclus și spectacole susținute de Corul Bărbătesc de pe Valea Ghimeșului, Trupa Csángálló din Budapesta, soprana Alis Făiniță, Maria Luiza Mih și Ceterașii din Maramureș, Vaszi Levente, elevi ai Liceului Tehnologic Ghimeș-Făget și ai Școlii Gimnaziale Dani Gergely.