Cum vă puteți proteja culturile de secetă și arșiță?

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă anunță vreme caniculară pentru mai multe regiuni agricole ale României.

Expunerea la stresul cauzat de secetă influențează negativ rata de supraviețuire a plantelor, reduce creșterea acestora, împiedică diviziunea și alungirea celulelor reducând talia plantelor, cu consecințe directe de reducere a nivelului recoltelor sau chiar de compromitere totală a acestora în situații extreme de stres.

De asemenea, atunci când culturile au suferit daune, arsuri sau diminuarea suprafeței foliare, din cauza atacului unor boli sau dăunători sau a grindinei, devine necesară aplicarea de biostimulatori și fertilizanti foliari, pentru a ajuta plantele de cultură să recupereze daunele suferite într-un timp foarte scurt.

ALCEDO vă propune soluții iscusite pentru asigurarea recoltelor față de secetă și arșiță, în situația în care stadiul de vegetație și nivelul potențial al recoltelor justifică aplicarea acestora. FoliMAX Silicium – soluția antistres sigură pentru recolte constante Siliciul influențează pozitiv dezvoltarea plantelor și producția agricolă, stimulează formarea clorofilei.

De asemenea, intensifică și menține la nivel optim în condiții de arșiță procesul de fotosinteză al plantelor de cultură. Reduce sensibilitatea la infecțiile cu unele boli și la infestările cu unii dăunători, crescând rezistența la stresul biotic și abiotic.

Pe lângă conținutul ridicat de siliciu, FoliMAX Silicium are un conținut considerabil de azot, fosfor și potasiu, care joacă un rol foarte important în deschiderea și închiderea stomatelor din frunze, mecanism ce controlează circulația apei, a aerului, precum și a dioxidului de carbon (CO2) și, prin urmare, are un efect important asupra activității stomatelor și a rezistenței plantelor la secetă.