Curcumina îmbunătățește memoria dar și starea de spirit!

Consumul zilnic de o anumită formă de curcumină – substanța care dă culoarea mâncării tradiționale indiene numită curry – îmbunătățește memoria și starea de spirit în cazul persoanelor cu pierdere de memorie ușoară, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetatorii UCLA.

Un studiul, publicat  în Jurnalul American de Psihiatrie Geriatrică, a examinat efectele unui supliment de curcumina ușor absorbit asupra performanțelor de memorie la persoanele fără demență, precum și impactul potențial al curcuminei asupra plăcilor în creierul oamenilor cu boala Alzheimer.

Curcumina s-a dovedit a avea anterior proprietăți antiinflamatorii și antioxidante în studiile de laborator. De asemenea, a fost sugerat ca un posibil motiv pentru care cetățenii în vârstă din India au o prevalență mai mică a bolii Alzheimer și o performanță cognitivă mai bună.

„Modul în care curcumina își exercită efectele nu este sigur, dar se poate datora capacității sale de a reduce inflamația creierului, care a fost legată atât de boala Alzheimer, cât și de depresia majoră”, a spus Dr. Gary Small, directorul psihiatriei geriatrice la longevitatea UCLA Centrul și a diviziei de psihiatrie geriatrică la Institutul Semel pentru Neuroștiințe și comportament uman la UCLA și primul autor al studiului.

Studiul a implicat 40 de adulți cu vârsta cuprinsă între 50 și 90 de ani care au avut plângeri ușoare de memorie. Participanţii au fost repartizaţi aleatoriu pentru a primi fie un placebo sau 90 de miligrame de curcumina de două ori pe zi timp de 18 luni.

„Persoanele care au luat curcumina au prezentat îmbunătățiri semnificative în memoria și abilitățile de atenție, în timp ce subiecții care au primit placebo nu au făcut-o”, a spus Small. Cei care au luat curcumina au avut, de asemenea, îmbunătățiri ușoare în starea de spirit.

„Aceste rezultate sugerează că luarea acestei forme relativ sigure de curcumina ar putea oferi beneficii cognitive semnificative de-a lungul anilor”, a declarat Small, UCLA Parlow – Solomon profesor pe îmbătrânire.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*