Populația de păsări din Franța, tot mai aproape de declin!

Declinul „catastrofal” al păsărilor din fânețele agricole franceze semnalează o criză mai largă a biodiversității în Europa care, în cele din urmă, pune în pericol întreaga populație, au spus oamenii de știință pentru publicația britanică The Guardian.

O scădere drastică a păsărilor de pe terenurile agricole, cum ar fi ciocârlia, presura de grădină și silvia de câmp în Franța, a fost dezvăluită de două studii săptămâna aceasta, răspândirea pesticidelor neonicotinoide, și decimarea vieții insectelor, se află sub o examinare specială.

„Catastrofă”, deoarece populația de păsări din Franța se prăbușește din cauza pesticidelor

Cu o producție intensivă de culturi încurajată de politica agricolă comună a UE care conduce la scăderea păsărilor, conservatorii avertizează că multe țări europene se confruntă cu un „primăvară tăcută” – un termen inventat de ecologistul Rachel Carson pentru a descrie scăderea populațiilor de păsări din anii 1960 cauzate de pesticide.

„Am pierdut un sfert din populația de ciocârlii în 15 ani. Este un procent foarte mare, este într-adevăr, foarte mare. Dacă aceasta ar fi populația umană, ar fi un lucru important „, a spus dr. Benoit Fontaine de la Muzeul Național de Istorie Naturală din Franța și co-autor al unuia dintre noile studii, un studiu național al păsărilor comune din Franța. „Ne transformăm terenul într-un deșert. Pierdem totul și avem nevoie de natură, de biodiversitate, agricultura are nevoie de polenizatori și de fauna. Fără asta, în cele din urmă, vom muri „.

Conform studiului, dispariția speciilor de păsări din zonele rurale s-a intensificat în ultimul deceniu și din nou în ultimele două veri. Dintre cele 39 de specii aflate frecvent pe terenurile agricole europene, 24 au scăzut și doar șase au crescut. Barza albă este una dintre puținele povești de succes, iar relansarea sa este legată de creșterea numărului de locuri de cuiburi artificiale furnizate în orașe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*