Franța va gestiona rezerva de carbon ca obiectiv principal până în 2050!

Optimizarea sectorului lemn – energie este esențială pentru ca Franța să-și atingă obiectivul de a deveni neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon în 2050. Totuși, în prezent, 60% din pădurile din țară rămân nesupravegheate.

Mii de specii de stejar, fag, mesteacăn, brad și alte specii de arbori efectuează zilnic un serviciu major pentru Franța. Pădurile absoarb între 12 și 14% din emisiile de CO2 ale țării, principalele gaze cu efect de seră, care au fost responsabile de încălzirea globală.

Având în vedere creșterea treptată a suprafeței totale a pădurilor din Franța, încurajată de randamentele scăzute din agricultură, rolul lor în atenuarea încălzirii globale crește cu aceeași proporție.

În ceea ce privește suprafața totală a pădurilor, Franța este acum pe locul trei în Europa, în spatele Germaniei și Suediei. Suprafața totală este acum echivalentă cu dimensiunea sa în secolul al XVIII-lea.

Acest lucru a afectat emisiile de CO2. În plus, potrivit Institutului Géographique National (ING), un organism public francez care răspunde de producerea și păstrarea informațiilor geografice ale țării, Franța produce încă 27 milioane de metri cubi de lemn pe an [un metru cub de lemn = o tonă de carbon = 3,66 tone de CO2].

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*