Salvarea albinelor Europei, o prioritate!

Un raport al Parlamentului European subliniază problemele cu care se confruntă sectorul apicol din Europa. De la mierea contrafăcută până la pesticidele dăunătoare care pun în pericol populațiile de albine, deputații europeni solicită modificări pentru a proteja albinele UE.

Albinele Europei trec printr-o perioadă foarte dură. Din ce în ce mai puțini oameni mănâncă miere, versiuni contrafăcute și falsificate sunt în plină creștere, iar în fiecare an, 100.000 de tone de materiale vin în UE din China.

Deputații europeni doresc să protejeze sectorul apicol prin forțarea producătorilor care alterează mierea să respecte legislația UE sau să suporte pedeapsa. Albinele sunt o parte vitală a agriculturii UE și au un impact asupra 76% din producția alimentară în UE. Dar anumite pesticide utilizate pentru culturi au un efect dăunător asupra populațiilor de albine.

Parlamentul European va înființa o comisie specială pentru a examina modul în care sunt aprobate aceste pesticide – în special pentru a investiga eventualele conflicte de interese. Parlamentul dorește, de asemenea, ca apicultorii europeni să beneficieze de un sprijin financiar mai mare, pentru ca Europa să devină o piață înfloritoare pentru miere și alte produse apicole.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*